FAQ
FAQ
|
Frågor & svar

Frågor & svar

Svar på några vanliga frågor
 • Varför ska jag välja att Spargruppen hjälper mig?

  Spargruppen arbetar med så många olika aktörer inom Bank & Försäkring vilket gör att du får en professionell hjälp att hitta rätt bland de bästa bolagen på marknaden. Samt att du får en löpande hjälp med bevakning och uppdatering utan extra avgifter. Vår affärsidé handlar just om att erbjuda mångfald under ett och samma tak men också att ta tillvara på mjuka värden och ha ett stort engagemang gentemot våra kunder. Här vet vi att vi håller hög kvalitet och går ofta lite utanför den rena affärsförbindelsen och kan vara behjälpliga på olika sätt. Det kan t ex vara att hjälpa till med deklarationen eller reda ut begrepp på placeringar som inte är tecknade via oss.

 • Vad ska jag förbereda inför ett möte?

  Förbered gärna frågor samt att det är väldigt bra att ha olika ekonomiska engagemang nedskrivna alternativt ta med värdebesked, deklaration etc.

 • Jag har precis träffat banken som sa att allt var bra – varför ska jag då komma på ett möte hos er?

  För det första så utgår banken utifrån dina engagemang hos just dem. Ibland ser vi saker ur en annan synvinkel. Sedan är det väldigt ofta så att ni tittat på just dina bankinnehav. Pratade ni om pensions- och/eller kapitalförsäkringar också? Vi arbetar med både bank och försäkring.

 • Jag har placeringsprodukter som jag inte riktigt vet vad det är. Får jag komma till er och få detta förklarat?

  Javisst. Det är precis det vi är till för. Enligt god rådgivningssed så är detta en otroligt viktig punkt. Du som kund skall enbart bli rekommenderad att placera i sådant som är lämpligt utifrån dina behov och framförallt kunskaper. Har du placeringsprodukter som du anser är svåra att begripa sig på bör du definitivt ta hjälp för att få detta förklarat. Det kanske också kan vara läge att förenkla i din ekonomi.

 • Vem får ta del av mina uppgifter?

  Vi lyder under samma sekretess som banken. Endast behörig personal får ta del av kunduppgifter och får aldrig lämna dessa vidare till tredje part.

 • Relaterat innehåll
  Företagsrådgivning

  För företag

  För dig med egen verksamhet och/ eller med personal.

  Läs mer

  En trygg rådgivare genom alla steg

  Du kan enkelt anmäla eventuellt missnöje och vi står under finansinspektionens tillsyn. Du kan se våra aktiva licenser nedan.

  Insuresec

  Insuresec licensierar och utövar tillsyn över försäkringsförmedlare för att du som konsument lätt ska få kompetent vägledning, göra medvetna val och göra säkra investeringar i försäkringar.

  Besök

  SwedSec

  SwedSec Licensiering AB tillhandahåller licensiering av företag och anställda på den svenska värdepappersmarknaden. Syftet med licensieringen är att skapa och upprätthålla allmänhetens förtroende för värdepappersmarknaden.

  Besök

  SFM

  Sfm är branschorganisationen för professionellt verksamma försäkringsförmedlare. Sfm verkar för en konkurrensutsatt marknad med fasta och lika spelregler för all förmedling, ett gott konsumentskydd genom ett förnuftigt regelverk och kunniga förmedlare som ser till sina uppdragsgivares intressen i första hand. Sfm företräder även medlemmarnas gemensamma intressen vid kontakt med myndigheter, massmedia och försäkringsbolag.

  Besök

  Tydliga

  Tydliga är en organisation för försäkringsdistribution vilka ger dess medlemmar förutsättningar att centralt kunna upphandla försäkringslösningar som tillgodoser kundernas behov och önskemål till konkurrenskraftiga priser samt fungerar som ett stöd avseende regelefterlevnad.

  Besök
  Sedan 2008 hjälper vi dagligen privatpersoner och företag att ta kontroll över sin ekonomi, spara pengar och hantera sina risker

  Kontakt

  Alla rättigheter © Spargruppen Sverige AB

  Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!